Intervju za Blic Montenegro Podgorica, 18.02.2013.

Rade Bojović

Nezavisni kandidat za predsjednika Crne Gore

  1. Vjerujete li da možete u traženom vremenskom roku prikupiti dovoljan broj potpisa za kandidaturu i da li trenutno raspolažete sa tačnim brojem potpisa?

Odgovor: Zakon o izboru predsjednika Crne Gore je primjer zaštite  interesa velikih političkih stranaka i partitokratije koja je zarobila Crnu Goru. Moja kandidatura je prvi slučaj da se neko kao nezavisni građanski kandidat, pod izuzetno teškim uslovima, odlučio  suprostaviti vladajućim i opozicionim političarima. Moj uspjeh ili neuspjeh, pored drugih razloga, biće mjera otpora politici koja  građane želi svesti na podanike i stranačke brojeve. Ja naravno vjerujem da će Crna Gora pokazati da postoji podrška trećem političkom putu koji je izvan kontrole vlasti i opozicije. Inače, imamo još trideset dana do isteka roka za prikupljanje potpisa, pri čemu smo po jučerašnjim podacima imali oko hiljadu potpisa podrške.       

  • Koja je Vaša ciljna grupa na koju računate prilikom prikupljanja potpisa i na eventualnom učešću na izborima?

Odgovor: Moja ciljna grupa su svi građani koji žele da žive u proevropskoj i državotvornoj Crnoj Gori, pravednom i slobodnom društvu. Takođe, moja ciljna grupa uključuje sve građane kojima je stalo do građanske demokratije i otvorene ekonomije koja će biti u interesu većine a ne male grupe sumnjivih bogataša i njihovih terenskih pomagača. Ja ne želim da od Crne Gore pravimo balkanski šeikat u kojem će najveći dio naroda zavisiti od milosrđa otuđene političke klase i raspojasanih domaćih i stranih milionera.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *