Izjava za javnost

Želimo da obavijestimo javnost da se prikupljanje potpisa za nezavisnog predsjedničkog kandidata Rada Bojovića kod opštinske komisije u Podgorici odvija pod sumnjivim okolnostima. Naime, dnevni list Pobjeda je juče objavio da je u četvrtak u 16 sati naš kandidat u glavnom gradu prikupio 195 potpisa da bi smo prije par sati saznali da je posljednji potpis podrške registrovan pod rednim brojem 178. Istovremeno, građani koji podržavaju našu kandidaturu  uredno nam javljaju redni broj pod kojim su dali potpis i naše informacije dodatno upućuju na sumnju u ispravan rad OIK Podgorica. Naime, ispada da nam se sa svakim danom smanjuje ukupan broj prikupljenih potpisa. Zato ćemo ubuduće preko našeg izbornog štaba uredno obavještavati javnost o broju prikupljenih potpisa u svim crnogorskim opštinama, kao i svim drugim okolnostima koje prate proces kandidovanja.

S druge strane, javnost je danas upoznata da je g.din Vujanović za svega pet dana prikupio dovoljan broj potpisa, što imajući u vidu složenost procedure i prostorna ograničenja, za nas djeluje prilično sumnjivo. 

Konačno, javnost treba da zna da opštinske izborne komisije čine predstavnici vlasti i opozicije čiji je zajednički interes da izbjegnu sučeljavanje sa jedinim nezavisnim kandidatom u završnici predsjedničke kampanje. Međutim, mi smo uvjereni da građani Crne Gore iz dana u dan sve više uočavaju čija kandidatura bode oči potrošenoj političkoj klasi. 

Podgorica, 09.02.2013. god.

          Portparol predsjedničke kampanje,

          Milena Bešić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *