Saopštenje za javnost 08.10.2013.

Pravedna Crna Gora

Osvještanje hrama SPC u Podgorici bio je odličan povod da se do kraja razgoliti crnogorsko političko, društveno i moralno posrnuće. DPS je uspio da u istom danu demonstrira svoje prevrtljivo  lice.

Dok su se ukriveni Đukanović i kanonizovani Vujanović snebivali pred Amfilohijevim velikosrpskim zanosom, drugi partijski ešalon DPSa na Cetinju je glumio zabrinutost nad sudbinom odbačene CPC. Istovremeno, dok su se pristalice SPCa kuražile zbog udvorištva DPSovih demagoških lidera, sljedbenici CPCa su ponovo prozivali nemuštog Vujanovića. Pritom, snishodljivo su prećutali Đukanovića, koji je kao veliki dobrotvor Amfilohijevog životnog ostvarenja, prvi političar koji treba da bude obuhvaćen kritikom manipulatorskog i nepravednog režima. Zato je Amfilohijev egzaltirani međunarodni pravoslavni skup dobrodošao. I posljednji politički slijepac je mogao da vidi da Đukanovićevu vlast ne zanimaju crnogorski identitetski   problemi, već samo nastavak političkog preživljavanja.

Pritom, dvadeset i pet godina nakon velikosrpskog osvajačkog udara na Crnu Goru i dobrim dijelom protraćenog četvrt vijeka, crnogorska suverenistička, nekoruptivna i reformatorska manjina u sopstvenoj državi je opet manje-više na samom početku.  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *