Saopštenje za javnost 23.07.2012.

Pravedna Crna Gora

Crna Gora je zahvaljujući ekonomskoj politici vladajuće koalicije postala  društvo poražavajuće socijalne nejednakosti. Iako su na vlasti partije koje se deklarišu kao ljevičarske, oko 70% domaćinstava imaju primanja manja od cijene potrošačke korpe.

Istovremeno, nastajuća srednja klasa je malobrojna, nestabilna i ranjiva, ali su zato fasadni socijalisti omogućili da se u rukama  oko 1% građana nalazi ogromno bogatstvo. Zbog toga danas u Crnoj Gori ubjedljiva većina živi teško o čemu svjedoči i iznos od preko 800 miliona eura koje građani duguju bankama. Crna Gora je danas primjer slabe, korumpirane i nelikvidne ekonomije i država u kojoj javni i privatni dugovi stalno rastu. Pritom, DPS i SDP ne nude lijek za stanje u koje su nas doveli, već nas i dalje zadužuju i tragaju za stranim investitorima sa kolonijalnim manirima.

Nasuprot tome, PRAVEDNA će ponuditi alternativnu ekonomsku politiku u čijem središtu moraju biti interesi osiromašenih i prevarenih građana i domaćih preduzetnika koji rade bez političkog pokroviteljstva.

Crnoj Gori su potrebne mjere kojima će se odbaciti politika zaduživanja i koje će biti usmjerene protiv privrednog bezakonja i špekulantskog  biznisa. Istovremeno, naši ciljevi su: povraćaj spornih privatizovanih kompanija, poreska reforma u interesu većine i na teret bogate manjine, brzo okončanje restitucije koju sprečava ova vlast, ukidanje brojnih suvišnih institucija,  racionalizacija vlade i parlamenta, znatno smanjenje zaposlenih u javnom sektoru, liberalizacija poslovnog zakonodavstva u cilju podsticanja domaćeg i stranog malog i inovativnog biznisa i integrisanja naše poslovne dijaspore.     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *