Saopštenje za javnost

Pravedna Crna Gora

Pravedna Crna Gora je danas prva predala izbornu listu na Cetinju. Lista kandidata za odbornike je predata pod nazivom: Pravedna Crna Gora – Pravda za prijestonicu. Lista u skladu sa zakonom sadrži potreban broj odborničkih kandidata, pri čemu su prvih deset kandidata slijedeći stanovnici Cetinja: Čedomir Kapisoda, Savo Lakićević, Gorana Kusovac, Draško Jabučanin, Petar Martinović, Karolina Kapisoda,  Milutin Radonjić, Rajko Bušković, Zoran Stanojević i Sonja Kusovac. Listu pretežno sačinjavaju mlađi Cetinjani kao i građani i građanke različitih profesija i zanimanja.  

 

Istovremeno, podsjećamo javnost da Pravedna Crna Gora građanima Cetinja nudi alternativni sistemski program za oporavak i razvoj Cetinja. Naš izborni program u svom fokusu ima formiranje profesionalne i odgovorne lokalne uprave koja će u cjelini biti posvećena ekonomskim pitanjima i razvoju slobodnog preduzetništva. To konkretno podrazumijeva: izvršne funkcionere bez političkih boja, znatno manju i efikasniju administraciju, moratorijum na javni dug, upravljanje Prijestonicom po modelu javno-privatno partnerstvo što ne postoji u Crnoj Gori, razvoj Cetinja kao jedinstvene i povlašćene poreske zone i program logističke i materijalne  podrške lokalne uprave privatnom sektoru iz oblasti proizvodnje, ekologije, agronomije, energetike, naučnih, kulturnih i sportskih inovacija.

 

Pravedna Crna Gora očekuje da građani Cetinja na predstojećim izborima smijene DPS i omoguće formiranje nove uprave Prijestonice koja će biti motivisana nepolitičkim zapošljavanjem građana,  sistemskom, realnom i preduzetničkom ekonomskom vizijom i dugoročnom politikom održivog razvoja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *